Thesis
/ | ROMDOC-THESIS-2017-1347 |
Noi procedee de obţinere şi valorificare a antocianilor din cartofi de culoare violet
Damşa, Florentina
2016-09-13
Abstract: NOI PROCEDEE DE OBȚINERE ȘI VALORIFICARE A ANTOCIANILOR DIN CARTOFI DE CULOARE VIOLET Interesul pentru antioxidanții naturali, în special cei obținuți din fructe și legume, a crescut în ultimii ani. Cercetarea experimentală a urmărit elucidarea unor aspecte privind metodele de extracție și analiză a flavonoidelor și pigmenților antocianici precum și a modelării matematice a procesului de extracție solid-lichid. Pentru obţinerea pigmenţilor antocianici şi flavonoidelor a fost utilizată tehnica clasică de extracţie şi extracţia asistată de ultrasunete. Pentru extracţia clasică au fost determinate condiţiile optime de obţinere a acestor compuşi: temperatură, timp, solvent şi raport solid:solvent. De asemenea, au fost determinate condiţile optime şi pentru extracţia asistată de ultrasunete: amplitudine ultrasunete, raport solid:solvent, timp. În cadrul tezei a fost determinată şi influenţa procesării (fierbere şi coacere) asupra conţinutului de pigmenţi antocianici şi flavonoide şi asupra activităţii antioxidante. Cuvinte cheie: pigmenți antocianici, flavonoide, extracția solid-lichid, ultrasunete, modelare matematică NEW METHODS FOR OBTAINING AND VALORIZING OF ANTHOCYANINS FROM PURPLE POTATO Interest in natural antioxidants, especially those obtained from fruits and vegetables has increased in recent years. Experimental research aimed to clarify certain aspects of extraction methods and analysis of flavonoids and anthocyanin pigments as well as mathematical modeling of solid-liquid extraction process. To obtain anthocyanin pigments and flavonoids was used conventional extraction technique and ultrasound assisted extraction. For conventional extraction were determined the optimal conditions for obtaining these compounds: temperature, time, solid:liquid ratio and solvent type. Also were determine the optimum condition for ultrasound assisted extraction: ultrasound amplitude, time, solid:solvent ratio. In the thesis has been determined also the influence of thermal processing (boiling and baking) on the anthocyanin pigments and flavonoids content and on the antioxidant activity. Keywords: anthocyanin pigments, flavonoids, solid-liquid extraction, ultrasound extraction, mathematical modeling.
Keyword(s): Antioxidanţi naturali -- Teză de doctorat ; Compuşi biologic activi -- Sinteză -- Teză de doctorat ; Flavonoide -- Metode de extracţie -- Teză de doctorat ; Coloranţi naturali -- Metode de extracţie -- Teză de doctorat
OPAC: See record in BC-UPB Web OPAC
Full Text: see files
Notice créée le 2017-06-08, modifiée le 2017-06-08
Notices similaires
Les utilisateurs qui ont vu cette page ont aussi vu: |
|
|
Soyez le premier à noter ce document
Commencer la discussion sur n'importe quel aspect de ce document.